بی اختیاری ادرار از هر نوعی که باشد شامل ریزش ناگهانی و غیرارادی ادرار است. درمان خانگی بی اختیاری ادرار یکی از روشهایی است که به عنوان درمان مستقل یا مکمل می تواند به کاهش علائم بی اختیاری ادرار در زنان رشت، در همه سنین کمک کند.
در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با موثرترین درمانهای خانگی برای بی اختیاری ادرار آشنا کنیم. برای دسترسی سریع به تیترهای مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
رژیم غذایی مناسب برای کاهش بی اختیاری ادرار
به گفته دکتر مهنوش خدابخش، جراح و متخصص زنان، بایدها و نبایدهای رژیم غذایی برای بی اختیاری ادرار یکی از اولین توصیه های هر پزشکی برای درمان علائم بی اختیاری ادرار در زنان است. این توصیه ها عبارتند از:
۱- مصرف غذاهای مفید برای کنترل مثانه
- رژیم غذایی متعادل و غنی از فیبر با مصرف میوه، سبزیجات، میوه و غلات کامل برای کاهش یبوست و فشار بر مثانه
- مصرف غذاهایی که به بهبود عملکرد مثانه کمک می کنند مثل اسفناج، بادام، موز، برنج قهوهای، …
- مصرف غذاهایی مثل ماست پروبیوتیک، کفیر و مکمل های پروبیوتیک برای حفظ سلامت دستگاه ادراری
- مصرف کافی آب و مایعات در طول روز و محدود کردن آنها قبل از خواب
- مصرف روزانه یک قاشق سرکه سیب در آب ولرم برای متعادل شدن pH بدن و کاهش تحریک مثانه
- خوردن آب زغال اخته برای کاهش عفونت ادراری و کنترل بی اختیاری
- مصرف مواد غذایی آبرسان برای تامین آب بدن مثل خیار، هندوانه و کرفس
۲- کاهش غذاهای محرک بی اختیاری ادرار
مصرف غذاهای زیر برای کسانی که بی اختیاری ادرار دارند ممنوع است یا باید آنها را کاهش دهند:
- نوشیدن مایعات کافئینی، چای و الکل
- نوشیدن زیاد آب قبل از خواب
- مصرف غذاهای محرک مثانه مانند غذاهای تند، مرکبات و شکلات
برای درمان بی اختیاری ادرار زنان در رشت، شما هم می توانید از تخصص دکتر مهنوش خدابخش، جراح و متخصص زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۱۳۳۲۱۳۳۰۳۲ تماس بگیرید.
سبک زندگی سالم برای بی اختیاری ادرار
یکی از بهترین روشهای طبیعی برای کنترل ادرار، بهبود یا تغییر در سبک زندگی زنان است که نقش مهمی در کاهش علائم و درمان بیاختیاری ادراری زنان در رشت دارد. مثلا:
۳- کاهش وزن
نقش کاهش وزن در درمان بیاختیاری ادرار این است که می تواند فشار بر عضلات کف لگن و مثانه را کاهش دهد. به طوریکه بانوان رشت با کاهش حتی ۵ تا ۱۰ درصدی از وزن بدن خود میتوانند به طور قابل توجهی علائم بی اختیاری را بهبود داده و از تشدید این عارضه پیشگیری کنند.
۴- ورزش منظم
ورزش منظم به سلامت عمومی بدن کمک کرده و عضلات بدن را تقویت می کند. انجام ورزشهای سبک مانند پیادهروی و شنا در کاهش وزن، استرس و علائم بی اختیاری نقش موثری دارند.
۵- کاهش مصرف دخانیات
مصرف سیگار باعث کاهش کلاژن سازی عضلات کف لگن، تحریک سرفه و فشار بر مثانه و در نهایت، بدتر شدن علائم بیاختیاری می شود. با کاهش مصرف یا ترک سیگار می توانید علائم بی اختیاری را کاهش دهید.
۶- مدیریت استرس
بی اختیاری ادرار در شرایطی که استرس دارید بیشتر می شود بنابراین با برنامه منظم خواب، استراحت کافی، ورزش و استفاده از تکنیکهای آرام سازی مدیتیشن و یوگا می توانید سطح استرس را مدیریت کنید.
۷- پوشیدن لباسهای راحت
سعی کنید لباسها و شلوارهای راحت بپوشید. چون لباسهای تنگ باعث فشار بیشتر به مثانه شده و احتمال ریزش ادرار را افزایش می دهند.
استفاده از روشهای طبیعی برای کنترل ادرار
با استفاده از روشهای زیر می توانید روی ادرارتان کنترل بیشتری داشته باشید و از نشت غیرارادی آن تا حد ممکن جلوگیری کنید:
۸- تمرینات تنفسی
تنفس عمیق و آرام و تمرکز بر آن روش موثری برای کاهش استرس و کنترل مثانه است.
۹- ماساژ طب فشاری (Acupressure)
ماساژ برخی نقاط بدن در زیر شکم و کف پا به بهبود عملکرد مثانه کمک می کند. البته این روش را باید زیر نظر حرفه ای های طب سنتی انجام دهید.
موثرترین درمانهای خانگی برای بیاختیاری ادرار
بهترین روشهای خانگی برای کاهش بی اختیاری های خفیف و متوسط ادرار عبارتند از:
۱۰- تمرین مثانه (Bladder Training)
تمرین دادن مثانه روش خوبی برای مدیریت دفعات مراجعه به دستشویی است. برای این کار باید هر ۱ تا ۲ ساعت یکبار به دستشویی بروید. بعد فواصل دستشویی رفتن را به تدریج به ۳ تا ۴ ساعت یکبار افزایش دهید. همچنین هر موقع نیاز به دستشویی دارید، با تمرکز و آرامش احساس اضطرارتان را مدیریت کنید.
با استفاده از این روشها، میتوانید بهطور قابل توجهی علائم بیاختیاری ادرار را کاهش دهید ولی اگر علائم شدید یا مداوم بود، نیاز به درمانهای پزشکی مثل آر اف واژن، لیزر واژینال، مصرف دارو یا عملهای جراحی دارید.
۱۱- تمرینات کگل
بهترین تمرینات برای تقویت عضلات کف لگن، انجام روزانه تمرینات کگل است که باید سه بار در روز و هر بار ۱۰ تا ۱۵ مرتبه آنها را انجام دهید. یکی از رایجترین تمرینات کگل برای کاهش ادرار به صورت زیر است:
- در حالت ادرار کردن قرار بگیرید و جلوی آن را ناگهان بگیرید تا عضله کنترل ادرار را پیدا کنید.
- بعد در حالت نشسته، خوابیده یا ایستاده همان عضلات را منقبض کنید.
- برای ۵-۱۰ ثانیه انقباض را نگه دارید و بعد آن را شل کنید. این کار را ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار کنید.
برای درمان بی اختیاری ادرار زنان در رشت، شما هم می توانید از تخصص دکتر مهنوش خدابخش، جراح و متخصص زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره ۰۱۳۳۲۱۳۳۰۳۲ تماس بگیرید.
جمع بندی نهایی
بی اختیاری ادراری خفیف را میتوان با روشهای خانگی کاهش داد. برخی از این روشها شامل رژیم غذایی مناسب، مدیریت مصرف مایعات، تغییر سبک زندگی، ورزش منظم، مدیریت استرس، طب فشاری، مصرف برخی دمنوشها مثل تخم شنبلیله، زغال اخته و تمرین دادن به مثانه است.
سوالات متداول
رایجترین سوالات در مورد درمانهای خانگی بی اختیار ادرار در زنان که از دکتر خدابخش پرسیده می شوند، عبارتند از:
آیا برای درمان خانگی بی اختیاری ادرار در دوران یائسگی راهی هست؟
در دوران یائسگی هم تمام مواردی که در این مقاله گفتیم می توانید انجام دهید. ولی چون کاهش هورمون استروژن در این دوره باعث تشدید بی اختیاری ادرار می شود، به رژیم غذایی خود سویا، تخم کتان و مکملهای استروژن طبیعی را هم اضافه کنید.
تأثیر نوشیدنی ها بر بیاختیاری ادرار چگونه است؟
زنانی که بی اختیاری ادرار دارند باید از مصرف زیاد قهوه، نوشیدنی های گازدار یا الکلی بپرهیزند. به جای آن باید آب و دمنوش های گیاهی مثل قاصدک، جعفری و شنبلیله استفاده کنند که به تقویت مثانه کمک می کند.
چه روشهایی برای پیشگیری از بیاختیاری ادرار با روشهای خانگی وجود دارد؟
برای پیشگیری از بیاختیاری ادرار باید همیشه مصرف مایعات را متعادل کنید؛ غذاهای فیبردار بخورید؛ سرفه یا یبوست مزمن خود را درمان کنید. همچنین استرستان را مدیریت و به طور منظم ورزش کنید.
اگر شما هم سوالی در این مورد دارید در بخش نظرات مقاله حتما از ما بپرسید.